fbpx

Den identitetskabte verden i en spise-/tilknytningsforstyrrelse og vejen ud

Event dato:

20. juni 2022

Event tidspunkt:

19:00

Foredrag:

 

En aften med fokus på det stigende behov for selvskadende adfærd blandt unge

Poula Rose Henriksen er uddannet hos Ole Vadum Dahl i Silkeborg i 1995 og har siden arbejdet i egen virksomhed med mennesker med spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd.

I maj 2001 startede Poula et opholdssted Krogagergaard på Avernakø. Stedet blev i oktober 2002 godkendt af Fyens Amt som et behandlingssted for mennesker med svære spiseforstyr-relser med betegnelsen projekt Livsappetit.

Krogagergaard – en firlænget gård – havde plads til 4 beboere og blevet drevet frem til 2009, hvorefter Poula efter den stedfundne udvikling i det etablerede sundhedssystem ønskede at arbejde ambulant på klinikken i Faaborg.

I 2004 udgav Poula bogen Anoreksifælden, som er en debatbog om netop dilemmaet mellem egen identitet og en bevidst valgt identitetsskabende adfærd i diagnosen. Årsagen hertil er, at de bliver identiske med diagnosens forskrifter, som de unge selv har formuleret som ”Anoreksiens 10 bud” og ”Sig det ikke til nogen!” Heri ligger årsagen til og hemmeligheden bag, hvordan minus–mad kan bruges til at fortsætte afhængigheden af den dødelige sult og den tomme døde krop.

Bogen hævder, at et paradigmeskift i synet og behandlingen af en spiseforstyrrelse er påkrævet og aldeles grundlæggende nødvendig og Poula udviklede på Krogagergaard en terapiform, DIA terapi, som er en dynamisk integrerende adfærdsterapi.

Foredraget vil tage sit udgangspunkt i den kognitive dissonans, som betyder, at man kan ende i en tilstand af tomhed, nul-jeg, i en rundkørsel uden afkørsel, som afspejler menneskets skyggeside, og som man kun kan komme ud med en meningsfyldt terapi, inspireret af dr. Viktor E. Frankls logoterapi, der fremhæver viljen til mening.

Foredraget giver desuden indblik og viden om følgende:

  • Der er en positiv intention bag enhver handling
  • Spørg efter gevinsten: vægtstangsreglen
  • Gevinsten ved nul-jeg oplevelsen
  • Overlevelsens 10 bud i diagnosens navn
  • DIA-terapi og den 3. stol, som giver ro, balance og indre overblik og dermed et nyt bevidsthedsniveau
  • Det giver selvværd og indre styrke at blive bevidst om den kognitive dissonans (skyggen) og den deraf kommende følelse af utilstrækkelighed, usikkerhed og selvhad

 

Dato: d. 20. juni kl. 19.00 – 21.00

Pris: 175 kr.

Eventet er udløbet

Detaljer

  • 20. juni 2022 19:00   -   21:00
Del dette Event