Mand i det 2100 århundrede – weekendkursus

Event dato:

4. september 2021

Event tidspunkt:

10:00

Et weekendkursus for mænd, hvor mænd kan arbejde med sig selv og manderollen. Individuelt, kollektivt som i evolutionær kontekst er der brug for at vi mænd mander os OP, tager sig af vores egen udvikling og indre liv, så vi kan møde kvinderne i et mere ligeværdigt forhold. Denne weekend går vi i ”herreværelset”, og sætter os som mænd på dagsordenen!

I mange år har kvinder arbejdet med egen udvikling, i grupper og kvindefællesskaber, mens vi mænd har ladet stå til, hvilket har skabt en ubalance mellem mænd og kvinder. Mange mænd oplever derfor udfordringer, privat, arbejdsmæssigt og samfundsmæssigt, i forhold til kvinder som bliver stadig stærkere om mere selvstændige. Det er en nødvendighed at mænd begynder at arbejde med sig selv, påtage sig rollen som MAND, så der kan opnås en bedre balance mellem mænd og kvinder.

Formål:

At skabe et forum hvor mænd, som ønsker at arbejde med egen udvikling, kan gøre dette, sammen med andre mænd, som ønsker det samme.

Kursusindhold

Kurset vil blive afviklet på baggrund af en ID teoretisk metaramme; pentagrammet. En metaramme som betragter mennesket som en syntese af fem dimensioner, hver med et tilknyttet udviklingsperspektiv:

 • Krop – At rydde OP
 • Sind – At vokse OP
 • Ånd – At vågne OP
 • Kultur – At åbne OP
 • Natur – At lyse OP

Manderollen bliver perspektiveret ud fra alle 5 dimensioner i pentagrammet. Der vil være et individuelt som kollektivt fokus. Personlige erfaringer og refleksioner bringes i spil, og sættes i kontekst med det kollektive maskuline felt, som det evolutionære perspektiv.

Manderollen vil blive perspektiveret i en fortidig, nutidig som fremadrettet kontekst, og vi vil se på den opgave som ligger hos manden i det 2100 århundrede, hos den enkelte, som hos os mænd som helhed.

Weekenden vil være en blanding af:

 • Mindfulness/morgenmeditation
 • Oplæg
 • Gruppeprocesser/gruppeudveksling
 • Øvelser; fysiske som refleksive
 • Øvelserne har til formål at skabe en øget selvbevidsthed om egen krop, adfærd, mønstre, tanker, følelser, handlemuligheder og potentialer.

Intention:

At weekendkurset har bidraget med nye perspektiver på dig selv som mand, som på manderollen kollektivt. Desuden at du har opnået ny indsigt, fået nye værktøjer, og har fået åbnet for perspektiver og potentialer, som kan hjælpe dig i din videre proces som mand i det 2100 århundrede.

Underviser:

Lars Kølle, ID Psykoterapeut MPF & Akademi merkonom i ledelse

Underviser har en mangeårig erfaring i arbejde med selvudvikling; særligt ift. maskulinitet og manderollen, som med gruppeprocesser. Erfaring er opnået via; uddannelse, terapi, supervision, forelæsninger, efteruddannelse, deltagelse i mandegruppe, som processer med medarbejdergrupper i en ledelseskontekst.

Kursussted:

ID Academy Aarhus, Frederiksgade 77C, s. sal, 8000 Aarhus C

Kurset afholdes som eksternat.

Kursusdage og tider:

Lørdag 4. september 2021 kl. 10.00 – 17.30
Søndag 5. september 2021 Kl. 10.00 – 16.00

Mad og drikke:

Mad skal du selv medbringe. Alternativt kan du benytte en af de mange gode cafeer som ligger i nærheden af ID Aarhus.

Der tilbydes kaffe, the og frugt under kurset.

Pris:

1800,- kr. pr. deltager

Information:

Nærmere information om kurset fremsendes ca. en uge før kurset.

Køb nu:

Billet type

Mand i det 2100 århundrede
25 Left:
Antal billetter
Pris pr. billet DKK 1.800,00
Antal: I alt:

Event Schedule Details

 • 4. september 2021 10:00 - 5. september 2021 - 16:00
Del dette Event