fbpx

Parterapi i praksis

Event dato:

september 19, 2024

Event tidspunkt:

15:00

ID Parterapi i praksis

På dette kursus fordyber vi os i det særlige ved at arbejde med par. Vi sætter fokus på, hvordan man som parterapeut møder to mennesker der har noget på spil i mellem sig. Hvordan man som parterapeut kan støtte og vejlede par i lige præcis den retning, der passer til dem. Hvor er det hensigtsmæssigt at rette sin opmærksomhed og hvordan identificerer man, hvilke tematikker og dynamikker, der udspiller sig.

Når et par vælger at komme i terapi sammen, kan der være mange årsager. Men samlet set giver det rig mulighed for at stifte et dybere og mere nærværende kendskab til hinanden og til dem selv som enkeltindivider. Samtidig kan parterapeuten støtte og vejlede parret i opdage og erfare, hvilken tematik og dynamik, der udspiller sig, samt afprøve og træne nye veje at gå sammen. Uanset tematikken, så er omdrejningspunktet i ID parterapi er at udvikle parrets evne/kapacitet til, på egen hånd, at drage vedvarende omsorg for parforholdet. Så hvordan kan vi som parterapeuter hjælpe par med at gå på opdagelse, dyrke og styrke et fælles sprog for handlekraft og omsorg for parforholdet?

Vi fordyber os i fire hovedområder:

1. Det parterapeutiske rum

Her ser vi nærmere på parrene vi møder, typiske tematikker og dynamikker, strukturen i en parterapisession, samt opbygning af et forløb. Hvordan du træner parret i at benytte de redskaber, der er relevante for dem. At arbejde med parrets visioner og retning – herunder at hjælpe parret med at identificere, hvilke skridt de gerne vil tage og hvor det hensigtsmæssigt at starte.

  1. Terapeuten

Her stiller vi skarpt på hvem parterapeuten er, og kommer omkring begreber som ”at sidde i sin stol” og ”skabe sig arbejdsro”. Og i naturlig forlængelse heraf ser vi nærmere på begreber som alliancer, sparring/supervision, eget nærvær og grænser. Slutteligt, er det vigtigt også at komme omkring, hvordan undgår vi kun at få rollen som fredsmægleren, men også tager rollen som vejlederen – kort sagt; Hvordan tager parterapeuten ledelsen i rummet på en omsorgsfuld og kærlig måde?

  1. Teori og metode

Her dykker vi ned i spændende teori og metoder til at identificere, hvilke mønstre og hvilke former, der er på spil hos parret bl.a. ved et kig ind i tilknytningsteorien og parforholdets neurologi.

Vi sætter lys på kommunikation, og på hvilke metoder der passer til det enkelte pars udviklingsniveau eller formåen. Det vil fx handle om inquiry, aktiv lytning, spejling og udveksling, samt kroppen i parterapien

  1. Cases

På kurset kommer vi til at inddrage cases fra vores egen praksis, parforhold samt kursisternes – i det omfang det ønskes…

Som deltager på kurset vil vi – som altid på ID – have gennemgående fokus på at udforske og mærke forskellige metoder og tilgange på egen krop. Kurset vil uden tvivl også give vitaminer til dit eget parforhold.

Kurset henvender sig til færdiguddannede terapeuter, der allerede arbejder med parterapi, eller gerne vil arbejde med parterapi, såvel som studerende der kunne tænke sig at arbejde i den parterapeutiske retning.

Dato og sted:
Torsdag d. 19. september – søndag d. 22. september 2024, på ID Academy Aarhus, Frederiksgade 77 C, 3. sal, 8000 Århus C

Mødetider:

Torsdag d. 19/9: 15.00 – 21.00
Fredag    d. 20/9: 10.00 – 17.30
Lørdag d. 21/9: 10.00 – 17-30
Søndag d. 22/9: 10.00 – 16.00 

Undervisere:

Kirsten Degn, Psykoterapeut MPF, parterapeut, supervisor og underviser, uddannet ID Psykoterapeut 2007 og EFT parterapeut 2020.

Steen Degn, Psykoterapeut MPF, parterapeut, underviser og superviser på ID Academy.

Praktisk: Vi har te, kaffe og frugt på stedet. Der er køleskab til opbevaring af mad og en lille mikrobølgeovn. Medbring selv en madpakke eller benyt dig af en af de mange lækre cafeer i nærheden.

Pris: 5.400,-kr (12 billetter)

Pris for ID-Psykoterapeutstuderende: 3.900,-kr (12 billetter)

Køb nu:

Billet type Antal billetter Pris pr. billet
Parterapi i praksis (kun for ID studerende)

Kirsten og Steen Degn

12 Tilbage
kr. 3.900,00
Parterapi i praksis (for alle andre)

Kirsten og Steen degn

12 Tilbage
kr. 5.400,00
Antal: I alt:

Detaljer

  • september 19, 2024 15:00   -   september 22, 2024 16:00
Del dette Event